Cart

Servicii Editoriale

Traduceri

Efectuăm traduceri de texte și cărți (traduceri literare, manuale, reviste, broșuri etc., dar și traduceri tehnice) din limba italiană, iar cu ajutorul colaboratorilor din limba engleză și germană, în limba romană.

Cartea Ta asigură traduceri de calitate, datorită competenței și încrederii în colaboratorii noștri. Profesioniști în domeniu, aceștia sunt capabili să păstreze sensul textului dintr-o limbă și să respecte stilul fiecărui autor.

Corectura
Prin acest serviciu editorial se efectuează analiza precisă și temeinică a lucrării (eseuri, romane, nuvele, scenarii de film) cu scopul de a identifica erori de tastare, lipsa diacriticelor, greșeli gramaticale și de punctuație.

Corectura este una dintre cele mai importante etape în realizarea cărții. Calitatea și claritatea unui text depinde și de corectitudinea formală.

Un text fără erori și revizuit de mai multe ori în conformitate cu standardele editoriale va fi mai ușor de citit și va avea un aspect mai profesional.
Corectura finală este ultima etapă înainte de tipărire, este necesar pentru a oferi cititorului o lucrare profesională și de calitate. De la vânarea greșelilor de tastare la inexactitățile sintactice până la formatarea textului și a graficii, aruncând o privire și peste eventualele repetări pentru a face mai cursiv textul final.

Redactare

De multe ori în spatele unui mare autor se află un bun redactor.

În vâltoarea creației, chiar și cel mai mare scriitor poate omite detalii, poate face erori stilistice sau neconcordanțe structurale. Acesta este motivul pentru care munca redactorului este recunoscută și apreciată în mod deosebit.

Redactorul analizează împreună cu autorul cele mai bune soluții pentru a face lectura mai cursivă, evitându-se astfel neconcordanțe de formă și de conținut.
Printr-o muncă atentă și precisă legată de forma și structura textului, redactorul recunoaște și scoate în evidență punctele forte ale fiecărei cărți.

Tehnoredactare

Cartea Ta vă pune la dispoziție tehnoredactori profesioniști care lucrează cu cele mai avansate programe de grafică și layout: Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Acrobat, QuarkXpress etc.

Paginarea constă în aranjarea în pagină a textului pe capitole, paragrafe, antete și note de subsol, alinierea și setarea marginilor. Aceasta include, de asemenea, alegerea celor mai potrivite fonturi pentru tipul de lucrare, la titluri și text precum și realizarea cuprinsului și a bibliografiei.

Un alt serviciu este și realizarea graficii pentru copertă.

Tot în sarcina tehnoredactorului intră și pregătirea pentru tipar a cărții tehnoredactate.

Pe lângă cărți, reviste și manuale, mai oferim servicii de tehnoredactare pentru:

  • Foto-cărți
  • Cataloage
  • machete publicitare
  • Pliante, fluturași
  • Broșuri
Tipărire

Oferim servicii de tipar atât digital cât și offset. În funcție de tirajul dorit ne consultăm cu dvs. pentru cea mai bună variantă de tipar pentru carte sau alte lucrări.

Înainte de tipărire vom stabili formatul cărții, tipul de hârtie de tipar, tipul de copertă, modul de infoliere, tirajul dorit sau alte elemente tehnice solicitate.

Ilustrații

Efectuăm ilustrații raster si vector pentru cărți, reviste, broșuri etc. sau pentru web. Acestea sunt executate digital, pe tabletă grafică, iar programele utilizate sunt Adobe Photoshop si Illustrator.

Stilurile sunt diferite, în funcție de necesități, amintim câteva: ilustratii cărti copii, basme, comic book, manga, machete publicitare, bannere etc.

Ca și mod de lucru, înainte de începerea oricărui proiect grafic vă invităm sa discutăm ce v-ați dori, realizăm câteva schițe apoi niște probe color. După aprobarea acestora și confirmarea lucrării definim elementele cheie, personajele, după care trecem la realizarea propriu-zisă a proiectului.

Self-publishing
Iesi din tipare! – publica-ti manuscrisul in regim self-publishingOferim toate serviciile necesare unui manuscris pentru a deveni CARTE; şi nu una oarecare, ci CARTEA TA.
Avantajele acestui sistem:

  • Tu stabilești prețul cartii
  • Tu ramai unicul proprietar al dreptului de autor (nu esti obligat să-l cedezi 90-95% unei edituri care sa vanda cartile si să-ti dea doar 5-10% din munca ta)
  • Poți tipări initial doar cateva zeci de exemplare pentru a urmari reactia pietei (şi sa retiparesti ulterior la cerere; astfel nu esti nevoit sa te supui editurii sau tipografiei care iti impune mii de exemplare
  • Cartile le poţi vinde imediat

Adresa Contact.

info @ e-carteata.ro

Oradea

Romania

(+40) 0771 312 651

Log in

Coș